Tuesday, December 05, 2006

En hilsen til tredjeklassene på Hauge skole


Jeg har fått høre at elevene til mamma er blant mine ivrige blogglesere. Mamma underviser på barneskolen på Haua, og nå har de fått seg internett i klasserommet. Teknologien når raskere til Haua enn til misjonsstasjonen i Ngaoundéré!

Mammas elever lurte på hva kamerunske barn gjør for noe. Og da måtte jeg faktisk tenke litt. Kamerunske barn har nemlig ikke organiserte fritidsaktiviteter som speideren, kor, håndball, fotball, turn eller skolekorps. Når de er ferdige på skolen for dagen, går de stort sett hjem og hjelper foreldrene i huset. Guttene bærer gjerne vann og samler ved, mens jentene hjelper til med matlaging og annet husarbeid. Det tar mye tid å gjøre husarbeid her, så all den hjelpen som foreldrene kan få, er bra. Blant annet er det få som har komfyr, så maten blir laget over bål.


Kamerunere er veldig glad i å sparke fotball, så dersom de har noe fritid, gjør barn i alle aldre det. Spesielt guttene, naturligvis. De har sjelden råd til fotballer, så de bruker ofte en tennisball eller en annen liten ball. Og de er veldig glade når nordmenn har med seg ordentlige fotballer fra Norge! På bildet over ser dere forresten Einar som er sammen med masse barn i en menighet utenfor byen. Vi hadde med oss hoppetau, og det syntes de var veldig morsomt!

Her inne på misjonsstasjonen kryr det dessuten av barn som enten spiller fotball eller som tigger penger, godteri og brødmat. Mange av dem får lite mat hjemme, og er veldig sultne etter en lang dag på skolen. Det er ikke så morsomt å si nei til sultne barn, men vi kan liksom ikke gi mat til alle som spør oss om det heller.

Til tredjeklassene på Haua: Takk for at dere leser bloggen min! Håper dere er flinke på skolen og snille med mamma. Og så må dere ha en fin advent og lage mange fine julepresanger!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hei!
Utrolig gøy å lese på bloggen din. Har følgt med en del de siste månedene. Virker kjempe spennende! gleder meg til å høre mer om hva som skjer!!

07 December, 2006 11:06  
Anonymous Anonymous said...

Hehe.. ja må vell kanskje si at det er Torhild Stene som skrev kommentaren.

07 December, 2006 11:07  
Anonymous Anonymous said...

Håbe alt står bra te me deg Anette..E så morro å lesa alt du skrive:) Kosa deg vidare! Klem frå Anne

07 December, 2006 13:42  

Post a Comment

<< Home