Monday, August 28, 2006

The Mission

Lørdag kveld fant Einar og jeg ut at vi skulle koble av fra sammensuriet av nesten-fransk og norsk som vi omgir oss med, og stikke ned på det gamle, norske internatet for å se en film og være litt vestlige. Valget falt naturlig nok på åttitallsklassikeren ”The Mission” med Jeremy Irons og Robert De Niro i hovedrollene. Vi tenkte at to uker som nesten-misjonærer på et misjonsfelt i Kamerun ga oss tilstrekkelig med bakgrunn for endelig å kunne skjønne de dypere strukturene som ligger til grunn for filmen, og gav oss grunnlag for å sammenligne dagens misjonærliv med Jeremy Irons.

Hva vi så lærte? Vel, det var vanskelig å drive misjon på 1700-tallet. Eksempelvis: å komme seg til misjonsfeltet er bare barnemat i dag. 15 timers biltur er småtteri mot mange dagers kryssing av jungelen og kryping opp en foss. Kultursjokket var dessuten større tidligere, for de innfødte danset rundt omkring iført ingenting annet enn et lendeklede. Har enda til gode å se noen kamerunesere danse halvnakne rundt oss. Til sist hjelper det på roen og freden i samfunnet at a) Ngaoundéré faktisk er i Kamerun (og ikke må kjempes om av koloniherrer), og b) at det ikke er noen potensielle slavehandlere i området.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Stemningsrapport fra Oslo: Regn og 15 grader ute. Høst. Koselig innendørs. Har lært om skolens data-nettverk i dag og surfet litt på nettet. Leste at Maria Solheim synes at Reynard i BrainStorm er verdens kjekkeste mann (utenom han hun selv er forlovet med, da..)
Klem fra Gonni

29 August, 2006 13:10  
Anonymous Anonymous said...

Hei Gonni! Maria Solheim har jeg tydeligvis undervurdert! Ah..tenker med glede paa det fine bildet jeg har hjemme i Norge...synd det er lite Brainstorm her i Ngaoundere..

29 August, 2006 15:17  
Blogger Miriam said...

Ah.. Brainstorm, Anette. Jeg får "vandre nedover litt kjølig Stockholm gate, syngende på Brainstorm og andre Grand Prix perler" flash back!

Håper livet i Karmeun går susende.

I morra er det Ny i Byen. Nervene er i høyspenn. Be for oss!

29 August, 2006 17:06  
Anonymous Anonymous said...

Hei hei! Vil bare legge igjen en koselig beskjed siden de andre er blitt satt så pris på ;) Husker du at vi så den filmen på ungdomskolen? I kristendomstimen. Det var han der favorittvikaren din som viste den til oss. Alt jeg husker... Misjonslivet på 1700-tallet må virkelig ha satt sine spor.

Kos deg!

Trine

29 August, 2006 18:36  

Post a Comment

<< Home